Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsoldos patrióták
  2013-02-15 19:38:52, péntek
 
  Zsoldos patrióták
2013.02.11. 18:29

Balog Zoltánt meglepte a hallgatók tiltakozása a röghöz kötési szándék miatt. De csak egy picit. Talán azért ilyen csekély mértékben, mert valamelyest emlékszik még ő is szabadság ízére.

De ha Miniszter Urat mégiscsak (értsd: tényleg, őszintén) meglepte a tiltakozóhullám, úgy azt kell gondolnom, hogy Balog úr nem érti, miről is van itt nagyban szó. (Ez esetben viszont alkalmatlan a felsőoktatási rendszer kormányzására.) Ha pedig érti - miközben azt mondja, hogy nem: akkor sajnos hazudik. Utóbbi ,,megoldásnak" van racionalitása: az elmúlt hetek jobboldali propagandáját tekintve teljesen világos, hogy a Fidesz törekszik ,,az ügyet lezártnak tekinteni" (ez amúgy is szokása) és a további ellenállókat ellenforradalmároknak bélyegezni (akiket természetesen maga Ron Werber fegyverzett fel és képzett ki - talán még egy kis Krav Maga oktatásban is részesültek, hátha közelharcra kerül majd sor). És ezzel beindul az összeesküvés-gyár, beindul a kommunikációs önvédelmi rendszer. Mint eddig minden alkalommal: "aki nincs velünk, az ellenünk". Pont.

roghoz_kotes.jpg

Csakhogy Balog úrék ezúttal nagyon melléfogtak. A hallgatókból ugyanis nem az ellenzék csinált zsoldosokat, hanem a Kormány szeretne. Méghozzá legálisan. A hallgatói szerződés nem más, mint fizetett patriotizmus: az állam így próbálja kifizetni a diákok haza iránti hűségét. Ez azonban nonszensz. A hazafiság ugyanis nem pénzkérdés. A hazaszeretetet nem szabad idomítás útján kikényszeríteni. Annak egyrészről belülről kell fakadnia, másrészt nemcsak a Hazának kell megfelelni, hanem a Hazának is meg kell felelnie.

Nem az a hazafi, aki adót fizet, hanem aki hazafi, az adót is fizet. De az adózásnak több formája is lehetséges. Így az is lehet hazafi, aki elmegy külföldre, mert talán valamikor az életben tesz majd valami olyat, amire büszke lesz a hazája. Például jó hírét viszi az országnak. Például kapcsolatokat teremt és szélesít a külföld, a külhon és Magyarország között. Például megosztja tapasztalatait azokkal, akik majd egyszer hazajönnek. Például kintről támogat itthoniakat. Például befogadja, segíti olyan honfitársainkat, akik valamilyen okból kimennek. Például reményt ad, hogy nem vagyunk egyedül, bezárkózva.

Ellenben a zsoldost csak addig érdekli megbízója, amíg az fizet neki.

Ha a Kormány így folytatja tovább, a részben feldühödött, részben elkeseredett emberek aligha fognak hazatérni. Aligha fognak adózni országunknak. Aligha fognak szeretettel gondolni hazájukra.

De ha Balogék még mindig nem értik, tessék, elmagyarázom nekik a lóvé nyelvén: Magyarország jelenlegi csúfos gazdasági helyzetében nem engedheti meg magának, hogy szelektáljon ,,hazafi és kevésbé hazafi" hallgatója között. Annyira le vagyunk maradva, olyan kilátástalan a helyzetünk, hogy minden egyes emberünkre szükségünk van. Orbánék most nem játszhatják el a szigorú edző szerepét, aki leteremti csapatát az öltözőben a félidei vesztes állás miatt. Fenyegetőzéssel, zsarolással ez a csapat ugyanis nemhogy veszíteni fog, de egy része fel sem megy már a pályára. Inkább elmenekül jó messzire és vissza se néz többet. Maximum az eredményjelzőt.

Miniszter Úr kijelentésére, miszerint "a hallgatói szerződést több ezer fiatal egyébként tavaly ősszel aláírta, mindenfajta tiltakozás nélkül" nem szívesen reagálok. Főként annak tükrében, hogy ma már tudom: a Fidesz szerint a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása is ,,óriási siker", hiszen csupán néhány tízezren írtak alá visszalépési nyilatkozatot. Az én logikám szerint a kényszer, illetve a megfélemlítés és a közöny nem siker. De az is lehet, hogy rosszul látom.

http://kard.blog.hu/2013/02/11/zsoldos_patriotak_roghoz_kotes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kikényszeríteni, honfitársainkat, nyugdíjpénztári, fenyegetőzéssel, tiltakozóhullám, tapasztalatait, megtakarítások, hazaszeretetet, eredményjelzőt, felsőoktatási, nyilatkozatot, megfélemlítés, kormányzására, kommunikációs, racionalitása, kijelentésére, természetesen, propagandáját, kapcsolatokat, patriotizmus, kilátástalan, magyarország, országunknak, összeesküvés, visszalépési, szelektáljon, ellenállókat, elkeseredett, hallgatókból, elmagyarázom, feldühödött, fegyverzett, helyzetében, megoldásnak, szeretettel, tiltakozása, hallgatók tiltakozása, röghöz kötési, felsőoktatási rendszer, elmúlt hetek, ügyet lezártnak, további ellenállókat, kommunikációs önvédelmi, hallgatókból ugyanis, ellenzék csinált, hallgatói szerződés, diákok haza, hazafiság ugyanis, adózásnak több, életben tesz, zsoldost csak, fizet neki, Balog Zoltánt, Miniszter Urat, Krav Maga, Csakhogy Balog, Miniszter Úr,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Sokkal bölcsebb a természet,  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Esti kép  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Ma  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szent György nap  Föld napja április 22  A végzet az  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Környezetvédelem  Zilahy Lajos gondolata  Naplemente  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Bella István: Zsoltár  Palóc Grand Canyon  Palóc Grand Canyon  Alvó cica  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Két tekintet van  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Volt egy...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Minden szülő a lényével nevel.  Zilahy Lajos gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Jó éjszakát  Palóc Grand Canyon  A föld szépségéért  Esti kép  Jó éjt  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Muratáj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Sokkal bölcsebb a természet,  Szent György nap  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Maradék idő  Paul David Tripp Április 24  próbáljuk ki az őszinteséget  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A lelki élet nem arról szól, ....  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Életművészet  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Ez a jó az alvásban. 
Bejegyzés Címkék
hallgatók tiltakozása, röghöz kötési, felsőoktatási rendszer, elmúlt hetek, ügyet lezártnak, további ellenállókat, kommunikációs önvédelmi, hallgatókból ugyanis, ellenzék csinált, hallgatói szerződés, diákok haza, hazafiság ugyanis, adózásnak több, életben tesz, zsoldost csak, fizet neki, részben feldühödött, lóvé nyelvén, szigorú edző, félidei vesztes, csapat ugyanis, hallgatói szerződést, kikényszeríteni, honfitársainkat, nyugdíjpénztári, fenyegetőzéssel, tiltakozóhullám, tapasztalatait, megtakarítások, hazaszeretetet, eredményjelzőt, felsőoktatási, nyilatkozatot, megfélemlítés, kormányzására, kommunikációs, racionalitása, kijelentésére, természetesen, propagandáját, kapcsolatokat, patriotizmus, kilátástalan, magyarország, országunknak, összeesküvés, visszalépési, szelektáljon, ellenállókat, elkeseredett, hallgatókból, elmagyarázom, feldühödött, fegyverzett, helyzetében, megoldásnak, szeretettel, tiltakozása, alkalmatlan, részesültek, játszhatják, mindenfajta, közelharcra, zsarolással, zsoldosokat, valamelyest, itthoniakat, melléfogtak, szükségünk, emberünkre, oktatásban, pénzkérdés, valamilyen, bezárkózva, szerződést, bélyegezni, megfelelni, tiltakozás, egyrészről, hallgatója, jobboldali, alkalommal, lehetséges, hazajönnek, helyzetünk, hallgatók, legálisan, törekszik, tekinteni, veszíteni, hallgatói, öltözőben, kifizetni, befogadja, miszerint, önvédelmi, miniszter, elmenekül, patrióták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.